Legislatia muncii trebuie sa fie schimbata pentru a face fata nevoilor prezentului

You are here now : Home/Legislatia muncii trebuie sa fie…

Guvernul a decis sa treaca la adoptarea modificarilor Codului Muncii: “Legislatia muncii trebuie sa fie schimbata pentru a face fata nevoilor prezentului”

Premierul Emil Boc a declarat duminica, 20 februarie 2011, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii ca in perioada urmatoare Guvernul va promova modificarea Codului Muncii, noile reglementari fiind necesare in contextul crizei economice si a competitiei europene si mondiale in ceea ce priveste piata muncii, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Emil Boc a precizat: „Guvernul a reusit sa adopte cateva reforme structurale majore: Legea pensiilor, a salarizarii, Legea Educatiei Nationale, precum si cele patru Coduri juridice. Sunt legi care au schimbat din temelii sistemul romanesc. Legislatia muncii trebuie sa fie schimbata pentru a face fata nevoilor prezentului.

casino sans depot

Cei care lucreaza la negru vor avea posibilitatea sa aiba un contract de munca si sa fie protejati si din punctul de vedere al pensiilor, al somajului, al sanatatii si evident, mai multe taxe platite la bugetul de stat… Daca si in aceste conditii va mai fi utilizata munca la negru, sanctiunea va fi inchisoarea, nu doar amenda. Deci, o masura extrem de dura pentru cei care vor continua sa practice munca la negru, ca si angajator.

Daca nu vom face acest lucru nu vom reusi sa fim competitivi in niciun domeniu cu ceea ce se intampla pe piata muncii europene sau pe piata mondiala a muncii.”

Modificarile anuntate de premier se refera la:
– cresterea sporului pentru munca de noapte de la 15 la 25%
– criteriul performantei va fi hotarator in luarea deciziei privind concedierea angajatilor si nu cel social cum e in prezent
– extinderea perioadei de proba pentru angajarea unui salariat
– reglementarea rolului reprezentantilor salariatilor si ai sindicatelor in diversele structuri ale intreprinderilor.

October 11th 2010 |

No Comments

Your Name: (required)

Email Address (will not be published): (required)

Your Website: (required)

Message: (required)


two + = 3